Jekko är Jinerts problemlösare

Publicerad på17 september 2023 Kategori:

Jinerts depå i Hultsfred har åtta man som är specialiserade på tunga, komplicerade lyft inom industrin. Deras två Jekko-kranar kommer ofta in som problemlösare och assisterar när det behövs som allra mest. 

Depån i Hultsfred ligger granne med en av IKEAs fabriker. Här gör man bland annat möbeljättens Pax-garderober och när fabriken nu bygger ut med 20 000 kvadratmeter kommer det innebära fler jobb i framtiden och då även för Jinert. Jinerts ”tunggrupp” i Hultsfred jobbar över hela södra Sverige med komplicerade lyft inom industrin – vilket oftast innebär lyft inomhus.

– Det kan handla om lyfta in och ut motorer, växellådor, robotar, traversbyten. Ofta innefattar våra uppdrag ”problemlösning”. Inget uppdrag är det andra likt och det krävs att vi kan hantera komplexa uppdrag på ett flexibelt sätt och tänka utanför boxen, förklarar arbetsledare Peter Rauch.

Tillskott i fordonsflottan

Fordonsflottan som Jinerts personal I Hultsfred har att tillgå är tre mobilkranar och tre kranbilar. Numera har dom också minikranar från Jekko –  SPX532 och JF545.  

– Framförallt är det smidigheten som jag gillar med Jekko. Vi kommer ofta till tuffa, trånga miljöer och att ha möjlighet att justera stödbenen fritt i de vinklar som är möjliga är ovärderligt. Dessutom möjligheten att jobba inomhus med eldrift – det är något vi använder ofta, tillägger han.

Tack vare Jekko har Jinert även tagit nya kunder som efterfrågat just en minikran och ju fler uppdrag som Jekko-kranarna syns på, desto fler förfrågningar har kommit in.

– Det har aldrig varit svårt att sälja in våra minikranar. Beställarna vet inte alltid vad det är de söker för maskin men när vi presenterar våra Jekko och de möjligheter som de ger brukar det mötas med nyfikenhet och tacksamhet, säger Peter Rauch.

Demo som imponerade

Peter fick höras talas om Jekko-kranar av en kollega och när de gjorde ett besök på AB Hüllert Maskins anläggning i Vara som är Svenska Jekkos systerbolag. var det ingen tvekan för Peter. En Jekko skulle han ha.

– Jekko-kranarna är ett bra komplement till vår flotta av mobilkranar och kranbilar. Den kan ibland göra samma jobb som en mobilkran men den kan komma intill på ett helt annat sätt. Vi kan också ta oss an uppdrag som inte hade varit möjliga utan en Jekko. Helt klart är Jekko en viktig problemlösare för oss i många sammanhang, säger Peter Rausch.

Förutom de två Jekko-modellerna i Hultsfred har även Jinerts depå i Hässleholm en Jekko SPX532. Tillsammans jobbar de tre kranar över hela södra och ibland mellersta Sverige.

REFERENSER

Kontakta oss!

    Voglio iscrivermi alla newsletter Jekko e/o ricevere vostre informative